Avantajele sistematizarii in cabinetul stomatologic

Toate cabinetele incearca sa isi atinga potentialul de lucru, dar in  conditiile economice prezente doar un procenaj mic isi indeplinesc telul. De fapt, cred ca  90% din cabinete functioneaza sub capacitatea lor.
Desi exista multe explicatii pentru subperformanta unui cabinet, motivul principal cred ca este lipsa unei sistematizari eficiente.

Majoritatea medicilor vor spune ca au un sistem eficient, dar de fapt nu au. Indiferent de cat de mult se munceste intr-un cabinet, niciodata nu-si va atinge potentialul fara sisteme, cu multa documentatie

Descoperirea adevaratului potential

Desi implementarea sistemelor si proceselor noi si imbunatatite nu pare ca ar necesita un efort mare , acest lucru te poate ajuta extrem de mult. Cand sistemele potrivite se incorporeaza ca parte din operatiunile zilnice ale cabinetului, conducerea cabinetului devine mai usoara si de succes.

Domeniile unde sistemele informationale au cel mai mare impact in cresterea productivitatii sunt:

 • Programarea pacientului
 • Captarea pacientului
 • Prezentarea planului de tratament
 • Experienta traita de pacient in cabinet
 • Efectuarea manoperelor din planul de tratament
 • Marketingul intern
 • Management financiar

In ceea ce priveste marketingul, poti citi si articolul “Cele 4 componente ale marketingului

 

Cabinetele care au implementate aceste sisteme de pas cu pas ajung la un succes financiar mai mare intr-un mediu de stres mai mic. Acesti medici declara ca le place sa practice stomatologia mai mult, si au si mai mult timp liber. Implementarea sistemului portrivit nu creste doar productivitatea cabinetului, ci si calitatea vietii lor.

Stomatologia in economia curenta

Daca conditiile economice i-au invatat pe dentisti ceva, acel lucru este ca noile cabinete trebuie sa fie inovative si sa fie pregatite sa infrunte provocarile noului mediu. Acum cateva decenii, medicii dentisti se puteau bucura de un nivel de succes mare chiar si cu sisteme ineficiente si demodate. Economia noua a expus slabiciunile modelului vechi.

In trecut, a avea un cabinet era garantia succesului. Azi, nimic nu poate fi mai departe de adevar; pacientii se asteapta la mai mult de la medici iar noii absolventi se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari. Competitia pentru pacienti este si ea mai intensa, si sistemele ineficiente sunt un lux pe care cabinetele nu si-l mai pot permite.

Daca un medic vrea sa isi atinga potentialul, va trebui sa implementeze sistemele de pas cu pas. Cabinetele isi vor dubla veniturile in scurt timp si asta le va permite dentistilor sa isi atinga independenta financiara mai devreme decat credeau. Cabinetele care reusesc sa implementeze sisteme eficiente vor castiga urmatoarele:

 • O imbunatatirii a productivitatii, profitului si eficientei
 • Un stres mai mic si un mediu de lucru mai placut
 • Timp pentru ca un dentist sa se concentreze pe calitatile de lider si pe construirea echipei fara ca pacientii sa sufere
 • O echipa motivata care vrea sa invete si este dispusa sa accepte cresterea cabinetului
 • Nivele mai mari de ingrijire a pacientilor si a satisfactiei acestora
 • Capacitatea de a se adapta rapid schimbarilor

Legat de partea financiara , iti recomand si articolul “De ce sa cresti preturile in cabinetul stomatologic”

 

Sistemele, echipa si succesul

Tineti minte ca medicii depind de echipa lor. Toate echipele eficientelucru-in-echipa se bazeaza pe sisteme. Daca membrii echipei nu au sisteme actualizate si eficiente, se va produce stres si haos. Stresul va distruge echipa si in ultimul rand profitul.

Despre comunicarea cu echipa ta , poti citi si articolul “Cum comunicam in cabinetul stomatologic ?

 

Inevitabil, performanta unui manager si al unei echipe stresate va scadea. Cand eficienta scade, productivitatea cabinetului sufera.  Asta, la randul ei,duce la un stres si mai mare pentru medic si echipa.

In acel moment, pacientii vor fi cei afectati. In plus, incasarile vor scadea. Doar sistemele eficiente pot opri dezintegrarea. De exemplu, uitati-va la unul din elementele cele mai importante din sistem – programarea. Trebuie sa va concentrati pe:

 • Stabilirea obiectivului de productivitate anual
 • Determinarea numarului de zile cand cabinetul va fi deschis
 • Stabilirea productiei zilnice bazata pe obiectivul anual
 • Implementarea unui sistem de programari nou cu ajutorul echipei
 • Crearea unui model de programare

Ca si cele mai bune companii din alte domenii , cele mai performante cabinete inteleg ca sistemele pas-cu-pas sunt vitale pentru succesul pe termen lung. Am vazut asta de fiecare data cand medicii transforma cabinete fara succes si plictisitoare in afaceri de succes, in ciuda economiei.

Multe cabinete de astazi sufera de o scadere a productiei. Pentru a face un salt la un cabinet care experimenteaza o crestere continua, medicii dentisti trebuie sa implementeze sisteme bine puse la punct in cabinetele lor. Sistemele de productivitate imbunatatite le permit medicilor sa scoata cat mai mult din potentialul lor clinic si sa se bucure de recompensele succesului cabinetului.

 

Iti multumesc ca ai citit acest articol ! Daca ti-a placut , nu ezita sa dai un like sau share pe Facebook pentru a putea afla si colegii tai. Tu ce parere ai despre aceste aspecte ?  Astept comentariul tau mai jos. Multumesc !

Cu drag,

Dr. Florin Ispas

Florin Ispas


4 Comments

 1. Multumesc pentru news letter.
  Ce inseamna un sistem pas cu pas de implementat?

 2. Un sistem pas cu pas inseamna ca fiecare persoana din cabinet stie ce are de facut “pas cu pas” in orice situatie s-ar afla, fara sa te intrebe nimic. Asta inseamna de fapt, sistematizarea cabinetului. Daca mai ai nelamuriri,scrie-mi pe mail.

 3. degeaba daca nu lucrezi eficient nu ai pacienti investesti dar nu iti amortizezi cheltuielile pt ca nu ai pacienti care sa poata plati cat le ceri tu , e clar ca vei iesi pe minus. un medic si o asistenta experimentata e suficient pt un cabinet , clinica iti faci daca esti bazat pe niste relatii politice chiar as zice sau te invarti in cercuri inalte cu oameni suspusi si iti poti perminte sa negociezi cu multinationale sa-si trimita la tine angajatii altfel mai bine pleci din tara. tot ce scrii tu pe aici e cam gargara cel putin pt cei mai tineri care oricum nu au sanasa de a avea propria afacere si lucreaza la procent . daca vrei sa ai un cabinet tb sa fii pregatit la controale de la stat care te ingroapa .

 4. Este adevarat ca un medic si o asistenta sunt suficienti pentru inceput. Dar pe masura ce cabinetul creste,o sa ai nevoie de mai multi oameni pentru a face fata. Nu sunt de acord cu ce spui,in primul rand pentru ca am persoane in jurul meu care se descurca foarte bine, in ciuda controalelor si a faptului ca nu se invart in cercuri inalte. Cat despre a lucra eficient,daca vorbim strict de manopere medicale,depinde de medic,nu ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Loading...
Descarca ghidul despre "managementul cabinetului stomatologic"
Totul este gratuit, nu trebuie sa platesti absolut nimic.
shared on wplocker.com