Cum construiesti o echipa de succes ?

Cum iti transformi angajatii intr-o echipa puternica? Unii medici cred ca un teambuilding va fi usor pentru ca membrii echipei impart acelasi loc de munca. Dar impart si aceeasi viziune si obiective ? In multe cabinete se gaseste un nivel ridicat de stress pentru ca membrii echipei nu lucreaza in aceeasi directie cu medicul, pentru acelasi scop.


O buna definitie a cuvantului echipa este “un grup de oameni care impartasesc aceeasi viziune“. Leaderii de succes pot lua un grup de indivizi sa-i transforme intr-o echipa, prin comunicare clara,training si meditatie. Acesti pasi demonstrati te vor ajuta sa construiesti o echipa puternica.

 

  • Impartaseste-ti viziunea

Pentru a transforma o viziune in realitate, aceasta trebuie sa fie impartasita cu membrii echipei regulat. Asigura-te ca fiecare membru al echipei intelege viziunea, din ziua in care el sau ea au venit la cabinet.

Viziunea trebuie spusa si consolidata, in timpul unor intalniri lunare. Daca vor intelege clar incotro se indreapta cabinetul, membrii echipei vor avea o idee mai buna a rolului lor in succesul cabinetului. In plus, moralul va fi mai ridicat pentru ca echipei ii va placea sa stie incotro se indreapta cabinetul.

 

  • Impartaseste-ti obiectivele

Iti vei atinge viziunea prin stabilirea si implinirea obiectivelor de-a lungul drumului. Aceste obiective trebuie sa fie comunicate dimineata, in timpul intalnirilor. Obiectivele sunt treptele care iti vor permite sa urci pe scara succesului. Fiecare obiectiv te duce cu un pas mai aproape in a-ti transforma visul in realitate.

 

  • Ofera o descriere a jobului

Fiecare membru al echipei ar trebui sa primeasca o descriere scrisa a locului de munca care sa contina o lista detaliata a datoriilor si responsabilitatilor. Membrii unei echipe se descurca mult mai bine atunci cand rolul lor in succesul cabinetului a fost stabilit clar.

Ca si lider, medicul trebuie sa stabileasca rolul fiecarui membru in atingerea viziunii cabinetului. Pentru ca un cabinet sa fie foarte performant, fiecare membru al echipei trebuie sa aiba o focalizare clara pe ceea ce are de facut, pentru a duce cabinetul pe drumul cel bun.

  • Invata-ti echipa sa :

- foloseasca un limbaj pozitiv, care creaza entuziasm si motivare

- puna accent pe beneficiile pacientului in timpul prezentarii planului de tratament

- construiasca continuu valoare pentru serviciile cabinetului

- ceara opinia si ajutorul colegilor in diverse probleme, privind partea constructiva din aceasta atitudine

Iti recomand si articolul “Cum comunicam in cabinetul stomatologic ?

 

  • Arata-ti aprecierea pentru treburile bine facute

Medicii ar trebui sa ofere un feedback pozitiv membrilor echipei cand acestia fac o munca foarte buna. Complimenteaza-ti echipa atunci cand se descurca bine intr-o situatie grea, lauda-i atunci cand maniera lor de a vorbi convinge un pacient sa accepte tratamentul, si multumeste-le pentru efortul pe care il depun pentru succesul cabinetului.

Aratarea aprecierii este o tehinca excelenta pentru a crea coeziune si pentru a motiva echipa.

 

  • Cere sugestii

Membrii echipei stiu foarte bine ce se petrece in cabinet; ei stiu toate problemele si pot spune cum ar putea fi rezolvate unele inconveniente. Fa-ti timp si intreaba-ti angajatii ce opinii au.

Intrebandu-ti echipa ce crede despre problemele care nu au legatura doar cu actul medical in sine, creeaza un efect de includere, necesar pentru a-ti duce cabinetul la un alt nivel. Acest tip de conducere duce la un angajament fata de echipa.

 

  • Antreneaza-ti echipa

Pentru a-si atinge potentialul,echipa ta are nevoie sa fie antrenata, sa primeasca suport si incurajare. Ajutand angajatii sa creasca individual, le sporeste satisfactia asupra jobului si implicit, performanta.

Una din tehnici este aceea de a intreba, in loc sa dai indicatii. Desi este mult mai usor sa-i spui persoanei de la receptie sau asistentei “programeaz-o pe doamna marti la ora 15”,este mult mai bine sa intrebi “cand crezi ca am putea sa o programam pe doamna?” sau “crezi ca avem o ora potrivita marti dupa-amiaza?”.

Punand intrebari, transferi o parte din responsabilitate si le dai ocazia sa ia initiativa. Treptat, vor putea lua propriile decizii.
Pentru a construi o echipa puternica, medicul stomatolog trebuie sa fie capabil sa comunice clar cu membrii echipei. Comunicarea scrisa (ca descrierea jobului) este foarte importanta, dar si vorbirea directa este cel putin la fel de importanta.

Medicii ar trebui sa foloseasca formate structurate,de exemplu intalniri matinale cu echipa, pentru a comunica vizunea si obiectivele cabinetului, pentru a invata angajatii despre noile servicii, si pentru a cauta solutii la provocarile cotidiene.

Foloseste acesti pasi pentru a transforma o echipa buna in intr-una excelenta.

 

Iti multumesc ca ai citit acest articol ! Daca ti-a placut , nu ezita sa dai un like sau share pe Facebook pentru a putea afla si colegii tai. Tu ce parere ai despre aceste etape ?  Astept comentariul tau mai jos. Multumesc !

Cu drag,

Dr. Florin Ispas

Florin Ispas


0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum ne dezvoltam cabinetul stomatologic ? - Dentistul De Succes | Dentistul De Succes - […] Îți recomand să citești și cum să construiești o echipă de succes. […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Loading...
Descarca ghidul despre "managementul cabinetului stomatologic"
Totul este gratuit, nu trebuie sa platesti absolut nimic.
shared on wplocker.com