Cum ne dezvoltam cabinetul stomatologic ?

În majoritatea cazurilor, medicul este responsabil atât pentru performanțele clinice ale cabinetului cât și pentru succesul acestuia, ca și business. Foarte puțini medici au cunoștințe solide de business management, ceea ce duce mai devreme sau mai târziu la o activitate haotică în cabinet. Soluția în acest caz, este reprezentată de crearea și documentarea unor sisteme step-by-step de management și marketing.

În acest fel, medicul poate delega absolut toate activitățile non-medicale.

În mod cert, chiar dacă reprezintă o provocare pentru medici, formarea unei echipe este esențială. Fără un team-building eficient, este dificil să ai grijă de pacienți și să conduci o echipă în același timp.

Așadar, cum îți motivezi echipa să devină receptivă și capabilă în folosirea acestor sisteme pentru dezvoltarea cabinetului ?

Răspunsul e simplu : prin responsabilizare.

Responsabilizarea încă nu face parte din managementul multor cabinete stomatologice. Mulți medici au un simț al responsibilitatii personale pentru tot ceea ce se întâmplă în cabinet. Asta se întâmplă din mai multe motive :

  •  medicii tind să fie perfecționiști – dacă ceva nu merge bine (administrativ,financiar,customer care), aceștia simt nevoia să intervină
  • adesea, membrii echipei nu au experiență ; oportunitatea de a angaja persoane experimentate și acreditate corespunzător este rară; evită să crezi că poți angaja persoana perfectă, trebuie să o formezi.
  •  capacitățile necesare pentru un anumit post se dezvoltă prin training ; adesea, medicul intervine și rezolvă problema , în loc să învețe persoana respectivă ce are de făcut și făcând-o responsabilă pentru acea activitate

Dezvoltarea echipei până la urmă se reduce la responsibilizarea acesteia. Asta înseamnă :

  1.  Definirea a ceea ce este necesar pentru fiecare sarcină
  2.  Asigură-te că fiecare membru înțelege pentru ce este responsabil
  3.  Măsurarea performanțelor în raport cu obiectivele

Îți recomand să citești și cum să construiești o echipă de succes.

Lucrurile intangibile, cum ar fi atitudinea personalului, sunt greu de măsurat; dar majoritatea activităților zilnice ce se petrec într-un cabinet pot fi transformate în cifre, făcându-le ușor de urmărit.

Asta înseamnă că poți seta obiective ușor de urmărit, în vederea atingerii performanței dorite. Verifică periodic aceste obiective, să vezi în ce măsură ci cu câtă responsabilitate își fac angajații tăi treaba.

Obiectivele conduc spre performanță

Obiectivele definesc nivelul de performanță dorit, atât pentru cabinet cât și pentru fiecare persoană în parte. Exemplu de câteva obiective pentru persoana de la recepție :

  •  90% din pacienții activi programați permanent
  •  reducerea sub 10% a programărilor ratate
  •  confirmarea programărilor pentru ziua următoare

Dacă membrii echipei știu clar care le sunt atribuțiile, au la îndemână sisteme și știu că sunt sedinta-lunararesponsabili pentru îndeplinirea lor, performanțele lor se vor îmbunătăți drastic.

În general, performanțele cabinetului se discută în cadrul ședințelor lunare cu angajații. Responsabilul pentru fiecare obiectiv prezintă un raport de performanță și dacă se întâmpina orice fel de probleme, întreaga echipă ajută la îmbunătățirea sistemului, găsind soluții într-o atmosferă constructivă.

Se recomandă împărțirea obiectivelor în taskuri zilnice sau săptămânale , pentru asigurarea atingerii acestora.

Responsabilizarea joacă un rol important în dezvoltarea echipei. Prin crearea de obiective specifice și măsurabile, atribuirea responsabilităților și urmărirea progresului, medicul stomatolog creează un sistem prin care își motivează echipa spre a excela, lucru ce duce inevitabil la dezvoltarea cabinetului stomatologic.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol ! Dacă ți-a plăcut , nu ezita să dai un like sau share pe Facebook pentru a putea afla și colegii tăi. Tu ce alte metode folosești pentru a-ți dezvolta cabinetul ?

Cu drag,

Dr. Florin Ispas

Florin Ispas


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Loading...
Descarca ghidul despre "managementul cabinetului stomatologic"
Totul este gratuit, nu trebuie sa platesti absolut nimic.
shared on wplocker.com