Tu mergi pe calea succesului ?

Stabilirea unor obiective este secretul cel mai important al oamenilor de succes. Acestia  folosesc targeturile ca un sistem pentru performanta, si pentru atingerea succesului. In timp ce viziunea iti arata unde se    va indrepta cabinetul tau in urmatorii 3 ani, targetul este harta pentru atingerea viziunii. Fara un target, viziunea ta ramane doar o idee.


Stabilirea unui scop motiveaza individual transformarea unei aspiratii in realizare. De aceea este una din cele mai mari arme pe care le ai la indemana.

 

Pentru a face un target sa devina realizabil in cabinetul tau, trebuie sa urmezi urmatoarele etape :

 

Noteaza-ti targetul

Eu cred ca medicii dentisti ar trebui sa aiba cel putin 10 obiective pentru cabinetul lor. Stabilind aceste 10 targeturi pentru cabinetul tau, vei acoperi cele mai importante zone care iti vor face cabinetul sa se dezvolte.

Atunci cand iti notezi targeturile undeva, nu mai sunt doar niste idei vagi – devin ceva tangibil si realizabil. Este foarte dificil pentru un medic – sau pentru oricine altcineva- sa-si mentina ideile in minte. Scriindu-le undeva, obiectivele tale pot fi revizuite saptamanal pentru a vedea daca s-a facut vreun progres.

 

Masoara-ti performanta

Cand targeturile au fost stabilite, nu pot ramane doar ca o lista a dorintelor. Masurarea acestora iti permite sa determini daca s-a facut vreun progres o data cu trecerea timpului. Nimic nu e mai placut decat sa tai dupa lista un obiectiv atins.

Exemple de targeturi:

  •  Cresterea productivitatii cabinetului  cu 25%
  •   Reducerea cheltuielilor cu 10%

Sunt cateva targeturi tipice pe care le tot aud. Fiecare din ele este masurabil. Comparand datele anului acesta cu cele din anul trecut, iti va fi mai usor sa observi ce ai realizat si ce nu.

 

Stabileste-ti termene limita   

Termenele limita creeaza angajamente. Asta te motiveaza sa lucrezi la solutii pentru atingerea obiectivelor . Daca iti ia o vesnicie sa atingi un target,inseamna ca nu este o urgenta indeplinirea acestuia.

In schimb, daca un target atinge termenul limita, medicul se simte motivat sa vina cu solutii. Ar dori chiar sa se duca la cineva sa il invete sau sa citeasca o carte care sa ii vina in ajutor. Daca timpul trece si se apropie tot mai mult de termenul limita, medicul se va vedea obligat sa gaseasca un mentor care il poate ghida pentru a-si atinge scopul. Termenele limita motiveaza doctorii sa-si atinga scopurile, stimulandu-le nevoia de a gasi solutii care sa ii faca sa-si atinga obiectivele.

 

Citeste-le saptamanal

Am observat ca oamenii de succes isi revizuiesc saptamanal targeturile. Daca acestea nu sunt citite saptamanal, poate fi complicat sa-ti amintesti care sunt sau ce trebuie sa faci ca sa devina posibile. Oamenii de bussines stiu ca trebuie sa lucreze la activitati care sunt mana in mana cu targeturile. Pentru medici, situatia e putin altfel.

Eu cred ca medicii stoamtologi au parte de mai multa munca conducand cabinetul ,in comparatie cu alti oameni de bussines. Datorita naturii muncii lor, medicii isi ocupa cea mai mare parte din zi “pe prima linie” oferind servicii pacientilor. Doctorii chiar trebuie sa-si atinga targeturile si viziunea cam in 10% din timpul total.

Singura parte buna e ca majoritatea dentistilor lucreaza mai putin de 40 de ore pe saptamana. Daca adaugam putin timp in plus strategiei, viziunii si atingerii targetului, medicii dentisti pot genera o revenire enorma pe planul financiar si profesional.

 

Inconjoara-te de oameni experti

Dentistii trebuie sa fie inconjurati de experti. Toti oamenii de succes recunosc mai devreme sau mai tarziu ca a fost un moment in care nu s-au descurcat singuri si nici nu ar fi trebuit sa incerce, si daca ar fi facut-o ar fi dat peste un mare impas si nu ar fi putut merge inainte. Bill Gates nu a construit Microsoft de unul singur.

Multi doctori asteapta prea mult pana sa aduca un expert in viata lor. Poate pentru ca am fost antrenati ca si clinicieni sa facem totul singuri. Sau poate din cauza ego-ului, asa cum multi oameni cred ca cea mai buna munca o fac chiar ei. Oricare ar fi motivul, este un factor care te limiteaza.

Aceasta este intrebarea pe care fiecare medic dentist trebuie sa si-o puna: unde vreau sa ajung? Cine ma poate ajuta sa ajung acolo? Cine a mai facut-o si inainte? Diferite nivele de expertiza te pot ajuta sa-ti atingi cele mai complicate obiective ale cabinetului tau si ale vietii tale.

Atingerea targeturilor este critica in activitatea unui medic dentist. Realizarea lor arata felul in care cabinetul tau se indreapta spre succes. Tu esti pe calea succesului in momentul de fata ?

Iti multumesc ca ai citit acest articol ! Daca ti-a placut , nu ezita sa dai un like sau share pe Facebook pentru a putea afla si colegii tai. Tu ce parere ai despre aceste aspecte ?  Astept comentariul tau mai jos. Multumesc !

Cu drag,

Dr. Florin Ispas

Florin Ispas


0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum ne dezvoltam cabinetul stomatologic ? - Dentistul De Succes | Dentistul De Succes - […] joacă un rol important în dezvoltarea echipei. Prin crearea de obiective specifice și măsurabile, atribuirea responsabilităților și urmărirea progresului, …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Loading...
Descarca ghidul despre "managementul cabinetului stomatologic"
Totul este gratuit, nu trebuie sa platesti absolut nimic.
shared on wplocker.com