Prosperitatea in cabinetul stomatologic

Ce inseamna pentru tine “a fi prosper” ? Inseamna oare a avea mai multi pacienti noi ? Inseamna cresterea veniturilor in fiecare luna ? Sau inseamna de fapt sa fii multumit de ceea ce faci si sa fii recompensat pe masura ? Cum putem atinge prosperitatea in cabinetul stomatologic ?

Haideti sa incepem printr-o scurta povestire.

Din cand in cand, se intampla ca un avion sa loveasca un stol mare de pasari. In scopul de a testa rezistența parbrizelor aeronavelor  la acest tip de impact, inginerii de la NASA au dezvoltat un tun unic de mare viteză. Acest tun le permite să lanseze pui morți la sute de kilometri pe oră în parbrizele  aeronavelor prototip. (O munca ciudata, nu?)

Oficialii responsabili cu caile ferate din Marea Britanie au auzit de acest tun și au fost dornici să-l folosească pentru a testa parbrizele trenurilor de mare viteză. Au dobândit un tun de la NASA, l-au încărcat și au lansat o rundă de carcase de pui spre un tren.

Spre surprinderea lor, puii de mare viteză au spart parbrizul, au distrus panourile de control, au  zdrobit scaunele din cabina de pilotaj și, în cele din urmă au ajuns in peretele din spate.

Mâhniti, și temându-se de un potențial de catastrofă, oficialii de cale ferată au trimis datele lor de inginerie al parbrizelor la NASA pentru ajutor. Cercetatorii de la NASA au  înțeles rapid cauza problemei și au trimis următoarea notă:  “Data viitoare, dezghețati  puii.

Rezolvarea problemelor

Desigur, povestea cu puii este un mit urban, dar există un grăunte de adevăr universal în ea. Acesta e motivul pentru care rezoneaza cu noi. Uneori , suntem orbi la cele mai evidente soluții ale problemelor  noastre, și vom cauta soluții complexe.

Poate că soluția complexa  ne ajuta într-un fel. La urma urmei, în cazul în care soluția este într-adevăr atât de simpla, cum ai putea să nu o vezi? În plus, soluțiile complexe suna atât de bine – ca și cum am inventat ceva nou.

Toate lucrurile care iti construiesc  cabinetul , reduc  stresul și iti imbunătătesc  calitatea vieții au fost în jurul tau de mult, mult timp.
Tehnologia folosita se poate schimba, dar bazele pentru rezolvarea problemelor rămân aceleași.

Deci, care sunt bazele pentru rezolvarea problemelor cabinetului vostru? Ce măsuri ar trebui să iei atunci când cauti o soluție? Și de ce atât de multe soluții par să nu reușească?

Obiectivitate

Sunt convins că mulți dintre noi suferă de o lipsă devastatoare de obiectivitate atunci când vine vorba de practici de management. În cele din urmă, această condiție duce la luarea deciziilor slabe, profituri  mici și mai mult stres.

Prin învățarea de a aborda problemele de management ale cabinetului în mod obiectiv și fără a aduce prejudicii, pui  bazele succesului.

Plaseaza logicul  peste emotional

Să recunoaștem, mulți dintre noi au tendința de a aborda problemele de management ale cabinetului mai degraba din punct vedere emotional, decât logic. Aceasta este o luptă mare, și are, probabil, un efect mult mai mare asupra cabinetului decat iti imaginezi.

Am văzut multe exemple de acest fel. Medicul  care descoperă ca recepționerul a facut ceva rau spune : “Am suspectat ceva tot timpul, dar am fost reticent să-l intreb.

Stomatologul care are o mare problemă cu pacientul care nu vine la programari, spune : “Știu că ar trebui să vorbesc cu pacientii noi despre păstrarea programarilor, dar nu ma simt confortabil sa vorbesc despre asta.

Cine are o valoare scăzută în stomatologie spune : “Știu ca taxele nu au ținut pasul cu cresterea preturilor, dar cresterea taxelor pare lipsita de etică. Voi lucra mai multe zile.

Fiecare dintre aceste aspecte este incarcata emotional intr-un fel. Cu toate acestea, fiecare are mai multe soluții logice, care va duce în final la o mai bună calitate a vieții pentru medic, echipa si pacienti.

Desigur, eu nu vorbesc despre ignorarea completa a conținutului emoțional. O bună analiză logică va ține cont de problemele emotionale si ramificatiile lor, în scopul de a ajunge la o soluție  holistică.

Cauta sfaturi înțelepte

Este dificil să te distanțezi emotional de problemele cu care te confruntați în fiecare zi. De aceea, sfaturile înțelepte sunt foarte importante. Din exterior vi se poate oferi o viziune obiectivă a problemei, deoarece lipseste implicarea emotionala.

Un consilier înțelept oferă un punct de vedere obiectiv. Ca si un  antrenor de baschet care spune echipei ca  are  nevoie sa exerseze mai multe aruncări libere și sa alerge mai multe ture, un consilier înțelept știe că problema este adesea fundamentală și o soluție simplă poate fi diferența dintre succes și eșec. Rezultatele sunt ceea ce contează.

Solicita sfatul înțelept al celor care nu sunt implicați emoțional. Cauta-l la prieteni, la consilierii profesionali, și parteneri. Dacă criticile lor rezoneaza cu tine, dacă sunt uneori greu de înghițit, dacă se concentrează pe rolul tau în  problemă, atunci probabil, ai primit un sfat excelent. Asculta-l.

Ia măsuri

Construirea unui cabinet seamana foarte mult cu exercitiile fizice. Poti incepe prin  a face ceva, orice. Faci câteva flotari, mergi pe banda de alergat. Treptat, în timp, se dezvolta capacitatea de a ridica greutati mai mari și de a alerga un kilometru in sase minute. Dar, dacă ai de gând să pastrezi creșterea, va trebui să dezvolti un obicei. În caz contrar, în cele din urmă vei ajunge acolo de  unde ai început.

Indiferent unde te afli în cariera, poți continua mereu să te îmbunatatesti. Iar acest lucru este secretul succesului, continuitatea și îmbunătățirea constanta.

Acest proces necesită un punct de vedere obiectiv. În cazul stomatologiei, este nevoie de o dorinta de a aborda cabinetul ca o afacere, folosind logica și sfaturi  înțelepte pentru a-ti ghida pașii. Miopia emotionala va fi mereu in drumul tau. Pe de altă parte, o abordare obiectivă pentru o problemă și o soluție de efect, fundamentală, pusă în aplicare cu atenție te va conduce pe tine, personalul  si pacientii la o mai mare satisfactie si implinire.

Exerseaza autocritica. Dacă există zone în viața ta în care ai permis o “carte emoțională” să înghețe progresul, priveste cu atentie obiectiv problema ta și elaboreaza o soluție adecvată.

Iti multumesc ca ai citit acest articol ! Daca ti-a placut , nu ezita sa dai un like sau share pe Facebook pentru a putea afla si colegii tai. Multumesc !

Cu drag,

Dr. Florin Ispas

Florin Ispas

 

 


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Loading...
Descarca ghidul despre "managementul cabinetului stomatologic"
Totul este gratuit, nu trebuie sa platesti absolut nimic.
shared on wplocker.com